Vraag het de specialist

Ik kom regelmatig ondernemers tegen die zelf hun logo hebben ontworpen. Vaak ook helemaal niet slecht, goed onderliggend concept/idee maar duidelijk herkenbaar als een do-it-yourself klusje. Het is dan vaak oppassen als er om mijn professionele mening wordt gevraagd. Het is heel begrijpelijk dat de ondernemer lastig door het feit heen kan kijken dat hij/zij zelf iets ‘moois’ hebt gecreëerd heeft en trots is op het resultaat, zoiets ligt vaak nauw aan het hart. 

Natuurlijk ben je goed in ondernemen en een kei in de dienst of product die je bedrijf levert, maar als je een huis gaat bouwen bel je een aannemer. Als je een stopcontact in je huis nodig hebt bel je de elektricien. Uiteraard kun je sommige klusjes zelf maar het gaat sneller en beter als een specialist inhuurt. En die tijd kan je dan weer gebruiken om je onderneming op te bouwen. Win-Win!

De open en eerlijke professionele blik van een ontwerper is een flinke meerwaarde. De specialist stelt vragen en ziet problemen waar de ondernemer zich niet van bewust is. Hoe lang mag zo’n zelfgemaakt logo meegaan, 5 jaar, 7 jaar? Hoe lang kan een logo überhaupt mee? Het is een feit dat een goed ontworpen logo langer meekan. Goed voorbeeld zijn Apple, Nike en Coca Cola. De huisstijl wordt vaak wel regelmatig aangepast maar het logo bleef in zijn basis bijna hetzelfde en dus herkenbaar. 

Hoe kom je erachter of jouw logo of huisstijl toe is aan een opfrisbeurt? Vaak is het bedrijf gegroeid en geprofessionaliseerd en dat zie je dan niet in de uitstraling. Hier is mijn tip: vraag het aan een Specialist. 

Mij bijvoorbeeld, ik kom graag vrijblijvend langs om tips te geven en samen met u eens met een professionele blik naar uw logo/huisstijl te kijken. Samen kijken we dan voorbij het ‘mooi’ maar naar hoe het functioneert en of het beter kan.

Maak een afspraak, ik kom graag bij u langs!

Martijn van der Nat – Logo/Huisstijl specialist

Bekijk welke meerwaarde de FOCWA heeft kunnen behalen” link=”https://youtu.be/IudZHuijHQA”