Opdrachtgever

VNV (Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers)

Uitgevoerd

Branding, logo restyle, projectbegeleiding, huisstijlontwikkeling.

Project restyle van de huisstijl van de VNV

Het Probleem

Aanleiding van het hele traject was een speciale website die de VNV wilde maken voor aanstaande verkeersvliegers. De aankomende generaties moesten zorgvuldig worden voorgelicht wat het inhield om de opleiding voor verkeersvlieger te gaan volgen en welke financiele gevolgen dat met zich meebrengt. In het traject van de besprekingen kwam ook de noodzaak naar boven die jongere doelgroep te willen aanspreken met het logo en de huisstijl.

Opdracht

Ontwikkel een nieuw logo en bijbehorende huisstijl de beter past bij de huidige moderne organisatie.

Onze Aanpak 

Het concept van het oude logo werd gerestyled, gemoderniseerd en vereenvoudigd. hedendaagse piloten vliegen niet vaak meer in propellor-vliegtuigen… Overbodige elementen werden weggelaten en het geheel werd teruggebracht tot zijn pure vorm met een sterke verwijzing naar de luchtvaart. Een bijpassende minimalistische huisstijl werd ontwikkeld en tevens enkele eenvoudig toe te passen huisstijlregels ten behoeve van de interne vormgever.

Het Resultaat

Een eigentijdse huisstijl die de modernisering binnen de branche veel beter weergeeft en een jongere doelgroep meer aanspreekt. De VNV kan met deze restyle weer jaren vooruit. En is door het proces veel herkenbaarder geworden. De overgang naar de nieuwe stijl verliep probleemloos.

Na de ontwikkeling van de huisstijl zijn naast de correspondentiereeks ook nog onder andere ontwerpen gemaakt en afgeleverd voor onder andere de ledenpas, poststempels, pennen, rouwlinten, vlaggen, goodybags, twitterpagina’s en usb-sticks en ook het design voor de voorlichtende website www.wordpiloot.nl mochten wij verzorgen.