Opdrachtgever

Woningbouwvereniging Rijnhart Wonen

Uitgevoerd

Branding, logo concept en ontwerp, slogan, Folderlijn, bouwbord, posterlijn, huisstijlontwikkeling.

Duurzame transformatie elisabethof

Het probleem

Elisabethhof 1 is een locatie waar Rijnhart Wonen een sensationeel transformatieproject heeft gerealiseerd. De bestaande kantoor- en laboratoriumruimte is duurzaam veranderd in een modern appartementencomplex; De Entree. Om het project te doen slagen moest de locatie aantrekkelijk worden gepositioneerd door de unique selling points te communiceren om zodoende de doelgroep van starters en eenoudergezinnen positief te kunnen bereiken.

Opdracht

Ontwerp een identiteit, naam en slogan, ten behoeve van de positionering van het gewaagde duurzame transformatieproject Elisabethof 1 in Leiderdorp.

Onze Aanpak 

Er is een kenmerkende stijl ontworpen die gestoeld was op de huisstijl van Rijnhart Wonen. Honingraat, entree en groen waren de onderliggende concepten.

Daarnaast hebben we een slogan een beeldmerk, en een huisstijl, ontwikkeld voor de positionering. Het onderliggende idee was dat de stijl modulair moet kunnen zijn, en het concept van ‘De Entree’ en ‘Bereikbaar Wonen’ duidelijk moet overbrengen. Onze oplossing was een diamantvorm met daarin een open deur die uitnodigend bereikbaarheid en toegankelijkheid uitstraalt en synoniem is voor binnenkomen. Het project lag op een aantrekkelijke locatie tussen het groen vandaar dat er ook gekozen is om de groene huisstijlkleur van de huisstijl van Rijnhart Wonen leading te maken.

Het Resultaat

Het project was uitermate succesvol. Er waren ruim 1100 inschrijvingen en ruim voordat de bouw compleet was afgerond waren alle woningen verhuurd. Voor dit project ontwikkelde Balyon ook een bijbehorend bouwbord die gedurende het gehele project op een van de meest zichtbare plekken van Leiderdorp heeft gestaan.