Zeeland

Zeeland

Zeeland

Opdrachtgever: Vrij werk

Concept: Jaren geleden was ik met mijn gezin op vakantie in Zeeland, onze familie gaat daar jaarlijks heen en wij komen dan graag een dagje langs om te genieten van de prachtige stranden. Daar nam ik een foto die in mijn shop erg goed verkoopt maar waar ik zelf technisch niet helemaal tevreden over was. Ik nam mij dus voor om elke keer mijn camera mee te nemen om te zien of ik wat kon verbeteren aan dat eerste beeld.

Aanpak:  Het is altijd lastig om te fotograferen in dit soort situaties waar het contrast erg hoog is. De camera is minder gevoelig dan het menselijk ook en om zo’n resultaat moet je dan wat meer specialistische technieken gebruiken.  Dit beeld bestaat uiteindelijk uit 10 foto’s. Ik heb twee keer een HDR van 5 foto’s genomen met exact dezelfde compositie. Eén keer hield ik mijn vinger voor de zon zodat die niet met het felle licht voor reflecties binnen in de lens zorgde. Dit kenmerkt zich vaak door minder contrast en van die gekleurde balletjes in je beeld. Achteraf zijn deze 10 beelden in photoshop elkaar gemonteerd om dit beeld te creëren dat erg dichtbij de beleving van ‘het zelf er staan’ komt.

Grappig feit; hoewel dit beeld technisch veel beter is blijft het andere beeld toch beter verkopen. Emotie gaat vóór techniek!

augustus 8, 2018