Rijnhart Wonen

Rijnhart Wonen

Expert in Simpel Wonen

Opdrachtgever: Rijnhart Wonen

Opdracht: Ontwerp een beleidsplan dat anders is, het beleidsplan moet onderscheidend zijn en mocht geen saai boekje worden.

Onze Aanpak:  Een drietal uiteenlopende concepten is ontwikkeld en uiteindelijk is besloten om voor een uitgeklede versie van het meest gedurfde concept te gaan. Het beleidsplan werd teruggebracht van 200 pagina’s tekst tot de meest eenvoudige (simpele) bouwvorm die er is; een kubus. Deze kubus is een zogenaamde Magic Diamond. Op de zijden van deze kubus staan de plannen voor de komende vijf jaar vermeld. De kubus kan worden opengevouwen en doorgevouwen zodat alle facetten van het Beleidsplan zichtbaar en leesbaar worden. Uiteindelijk verandert deze eenvoudige kubus in een diamantvorm.

‘De concepten van Balyon staken “met kop en schouders” uit boven de andere bureaus’

Ondersteunend aan de kubus is een website ontwikkeld en een animatiefilmpje waar binnen 2 minuten in ‘Jip en Janneke’-taal wordt uitgelegd wat de plannen voor de komende jaren zijn. Dit filmpje werd geplaatst op de begeleidende website www.expertinsimpelwonen.nl die speciaal voor dit doel in het leven was geroepen. De website mocht ook nog wat meer uitleggen over het beleidsplan en haar doelen.

Een onderscheidend beleidsplan en geen saai boekje, dat is gelukt. Helemaal geen boekje meer zelfs, maar een krachtige 2.0 oplossing op maat, waarmee Rijnhart Wonen zich onderscheidt in de woningmarkt.